KinoCircus - A filmes blog

Majid a család fekete báránya. Kedvenc időtöltése a lopás és a haverokkal való lógás, de mindezeknél is jobban imád halálra püfölni másokat – máskülönben hogy tudna úgy a tükörbe nézni, hogy tudja nem vert el egy újabb nagyszájú fazont?

wolf-2013-characters.jpg

Ez a fajta viselkedés viszont szöges ellentétben áll az otthoniak gondolkodásmódjával, hiszen a férfi szülei nagyon vallásos emberek, fiúk életét pedig megvetik. Főképp az apjával rossz a viszonya, aki már-már szégyelli a fiát. Viszont Majid annak ellenére, hogy kicsapongó, még nem gonosz ember…

Egy üzemben próbál magának normális állást találni. Ám a folytonos késései miatt a főnökség csak nehezen tudja tolerálni Majid ottani jelenlétét. Apjára való tekintettel nem rúgják ki, mivel ő évekig megbízható munkatársként szolgált náluk.

Ami a barátait illeti, nem valami jó társaság, tulajdonképpen egy szedett-vetett banda. Adil, a legjobb barátja, végig úgy tűnik, hogy a legjobbat akarja Majidnak, de valójában ő az, aki állandóan bajba keveri a haverját.

Majidnak van két fivére is: az egyik még iskolás kisgyerek, a másik pedig egy sikeres középkorú férfi, aki most kórházban fekszik, és tulajdonképpen haldoklik. A főszereplő mindkét testvérét nagyon szereti, bátyához rendszeresen bejár a klinikára és próbál az igényeinek eleget tenni. Öcsét pedig folyton ellátja pénzzel, a családot érintő titkokat megosztja vele, hiszen a jövőben a kissrác lesz a „legidősebb” fiú, akinek vigyáznia kell majd a szüleire…

Na de azt mondják, minden bonyodalmat a nők okozzák. Nincs ez másképp Majidnál sem. Régi szerelmével, Tessával újra felhevül az a bizonyos láng, viszont ami kiábrándító, hogy a lányt tulajdonképpen bárki megkaphatja… A férfi nem törődik a pletykákkal, teljesen oda van a nőért. Viszont, ha valaki mással látja, az biztos, hogy az „ellenfél” nem éri meg ép bőrrel.

Szóval Majid nem éppen zűrzavarmentes életében nem nagyon láthatunk kiutat, ám akkor érzünk egyfajta reményt, mikor ajánlanak neki egy edzőt, akinél versenyszerűen kick boxolhat. Talán ez lesz az az út, ami kivezethet a züllött világból?

Talán igen, ha nem ismerkedik meg a török maffiavezérrel, Hakannal. Ő először csak fogad Majid versenyein, majd felfogadja a férfit verőlegénynek. Egyre jobban belebonyolódik a bűnöző világba, ami odáig fajul, hogy a háta mögött a maffiavezér, és legjobb barátja szövetkeznek s Majidot akarata ellenére beszervezik egy pénzszállító kocsi kirablásába.

Életét még jobban megnehezíti, és keseríti, mikor bátyja meghal. Azt hihetnénk, hogy ez a tragédia összehozza majd ismét a családot, de Majid apja azt kérdezi, miért pont a jobbik fiát vesztette el, a főszereplőt elárasztja a düh, és nekiront az idős férfinak.

Eközben Adil rámászik Majid barátnőjére, ám Tessa nem akar semmit tőle, sőt, még fejen is rúgja a férfit. Ezért a „barát” bosszút áll, és Majidnak azt hazudja, hogy a maffiavezér unokaöccsével látta imádottját, ahogy épp szeretkeznek.

Nem is kell több Majidnak, teljesen bekattan, és elmegy ehhez az unokaöcshöz és péppé veri. De a maffiacsaládnak is meg van erre a cselekedetre a válasza: Majidot a meccse előtt megfenyegetik, hogy ha megnyeri ezt a mérkőzést, megölik. Búcsúajándékként pedig eltörik a kezét.

Majid mikor a ringben áll, látja a fenyegetőit, és úgy tűnik a meccs eldőlt, a második félidőben hagyja magát kiütni. Ám az utolsó pillanatban meglátja az apját és az öcsét. Úgy tűnik, a család ismét egyesülhet, és Majid kap egy új esélyt. A főszereplő most bebizonyíthatja az apjának, hogy mit tud, és hogy tényleg jó harcos - ám akkor megölik. Vagy a szerettei szeme láttára hagyja magát agyon verni, és azt gondolják majd róla, hogy egy vesztes… Akárhogy is cselekszik, a sorsa meg van pecsételve.

Egy nagyon jó történet az önkeresésről, az árulásról, és az életből való kiábrándultságról. Ami még kifejezőbbé teszi a sztorit, hogy a film fekete-fehér képkockákkal dolgozik. Ez a kidolgozás a szürke reális életet és a nehéz hétköznapok benyomását kelti. Maga a film az egészében tökéletes volt, mégis az utolsó jelenet adta azt a hatást, ami a legsokatmondóbb, és majd felejthetetlenné teszi a mozit. Ennek fényében a film mondanivalója akár lehetne az is, hogy az életünk döntések sorozatából áll, a kérdés csupán az, hogy mikor cselekszünk helyesen, és a választásaink milyen élethelyzetet vonzhatnak maguk után.

Kép forrása: www.movies.com

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kinocircus.blog.hu/api/trackback/id/tr115860323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.