KinoCircus - A filmes blog

 intouchables_3.jpg

Nem igazán tudtam, hogy milyen egy vígjáték-dráma mindaddig, ameddig meg nem néztem az Életrevalók (Intouchables) című filmet. Érdekes, hogy általában a legjobb filmekről nem hallani semmit és csak úgy talál rá az ember véletlenül, talán épp ez a jó benne. Ezt az alkotást ugyanis vétek lett volna kihagyni. Ismét egy francia filmmel állunk szemben. A főszereplők története a következő mondattal kezdődött: "Fogadjunk, hogy..."

Philippe (Francois Cluzet) a gazdag arisztokrata, aki egy baleset során tolószékbe kényszerült, ápolót keres magának. A számos jelentkezővel folytatott beszélgetés után érkezett az igazán érdekes természettel és kéréssel rendelkező Driss (Omar Sy). Philippe felfogadja őt maga mellé, ám Driss nem gondolja komolyan és első látásra meglehetősen alkalmatlannak tűnik a feladatra. A két férfi személyisége és világa föld és ég, mégis megtalálják a közös hangot. Kettejük kapcsolata barátsággá alakul, ami számukra is meglepő.

Egy megható és egyben vidámsággal megfűszerezett film, amit kár lenne nem látni. Ráébreszti az embert arra, hogy a rosszban igenis van jó, még akkor is, ha már elveszettnek tűnik minden. Az embert csak a saját korlátai tartják vissza a boldogságtól és csakis saját magunk tehetünk életünk jobbá tételéért. Egy jó barát kincset ér és ne ítéljünk meg senkit előre.

Többet nem is tudok mondani róla, mert ezt látni kell!
Ajánlom azoknak... áhh, ezt hagyjuk is. Nézzétek meg, nem fogjátok megbánni!

Ui.: A hab a tortán csak a végén derül ki.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kinocircus.blog.hu/api/trackback/id/tr794586258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

"rose" 2012.06.15. 19:09:04

Én már láttam:), nagyszerü film!!!mindenkinek ajánlom!!!

Enzselik 2012.06.19. 00:13:56

Csatlakozom az előttem szólóhoz! Egy filmes fórumon írta valaki, hogy ezt a filmet receptre kellene felírni és ennél jobban én sem tudnám megfogalmazni.
Keserédes, de mégis kacagtató gyöngyszem immár a filmtörténetben, és el lehet mondani, hogy mégis van új a nap alatt.
Manapság egyre nehezebb eredeti, frappáns, elgondolkodtató, új filmeket készíteni, hisz nincs már olyan téma, amit ne olvastunk, ne láttunk volna azelőtt. De a tálalás nem mindegy :)
A franciáknak sikerült egy olyan filmet letenni az asztalra, amire ismét méltán lehetnek büszkék.
Szerintem kötelező darab!