KinoCircus - A filmes blog

"Hóbortos, megrendítő és elképesztően vicces!" Kezembe tartva a Plasztik Szerelem (Lars and the real girl) DVD tokját, ez az első mondat, ami olvasható a film jellemzéséül. Az egyik évben ugyanis sétálgatva egy bevásárlóközpont sorai között, megpillantottam a leértékelt cuccok között a szóban forgó filmet. Gondoltam magamba: ennyi pénzt megér, annyira rossz csak nem lehet. Egyébként is szép rózsaszín a borítója, ez azért elég nyomós ok volt. Hazamentem, megnéztem és tátva maradt a szám. Ez ugyanis nem az a tipikus csilli-villi amerikai film, amit mindenki szeret. Ahhoz, hogy megértsétek, miért is gondolom így, át kell futnunk a film rövid leírását.

Lars Lindstrom (Ryan Gosling) egy középkorú férfi, aki nap, mint nap éli megszokott hétköznapjait. Ebben nincs is semmi baj, ám bátyja és sógornője kicsit aggódik miatta, hiszen évek óta magában lakik és nagyon ritkán megy át hozzájuk látogatóba, pedig két lépésnyire laknak egymástól. Ráadásul a férfi kilóg kicsit furcsa viselkedése miatt. A probléma akkor fokozódik, amikor Lars bemutatja újdonsült interneten megismert brazil barátnőjét, Biancát. A családja köpni-nyelni nem tud a meglepettségtől, ugyanis Bianca egy gumibaba, amit a neten rendelt a férfi. Larsot a testvére és felesége elcsalogatja egy pszichológushoz azzal az indokkal, hogy Biancának vizsgálatokra van szüksége. Az orvos így hétről-hétre próbálja felderíteni a probléma nyitját. A város bősz segítséggel belemegy a játékba, mindenki úgy viselkedik, ahogy kell: Biancát egy hús-vér nőnek tekintik. Az idilli kapcsolatnak semmi sem állhatja útját...egy ideig, amíg fel nem tűnik Lars munkatársnője, Margo (Kelli Garner). A férfi ezúttal választás elé kényszerül...

Belőlem pozitív érzelmeket váltott ki a film, abból a szempontból, hogy felülmúlta várakozásaimat. A sztori egyedi, bár az, hogy valaki bekattan, nem újdonság a filmek világában. A körítés viszont figyelemreméltó. Valamiféle szánalom járja át az egész filmet, mégis néha tudunk nevetni és elgondolkodni, hogy tényleg létezik ilyen? Ryan Gosling hibátlanul játssza el a szerencsétlen szerepét. Itt ne várjatok kidolgozott, szexi, izmos testet. A színészi játék jobban előtérbe kerül. Ajánlom azoknak, akik szeretik az "elgondolkodós" filmeket és nem taszítja vissza a monotonitás.  

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kinocircus.blog.hu/api/trackback/id/tr494559869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.