KinoCircus - A filmes blog

Az egyetemi élet nagyon nehéz tud lenni, főleg akkor, ha a rengeteg ZH mellett a magas tandíj is keserűen vár ránk. Mit tehet egy szegény egyetemista, ha a diákmunka nem fizet túl jól, az ösztöndíj pedig vajmi kevés?

image.php.jpg

Talán ezer féle variáció is létezik ennek a kérdésnek a megoldására, ám Aleksandra mégis úgy dönt, prostituált lesz. A lány élete meglehetősen zűrzavaros: munkás apja egyedül nevelte fel nem túl gazdag körülmények között, és miután Aleksandra egy fővárosi egyetemen kezd el tanulni, még kevésbé tudja támogatni lányát.

Aleksandra minden vágya az is, hogy egy lakást vegyen magának, és önálló életet kezdjen élni. Úgy látja, a megoldást az jelentheti, ha call girlnek áll. Persze a dolgok nem az elképzelései szerint alakulnak.

Az életét megbonyolítja, hogy egyik kuncsaftja meghal, így a rendőrség nagy erővel keresi őt, mint a „Szlovén lányt”. Mindemellett két strici is rászáll, kis híján meg is ölik. De a bank is szorongatja, hiszen a lakáshitel törlesztésével elmaradásban van. Mindezt tetézi egy volt szeretője állandó zaklatása, valamint apja egyik kéjsóvár haverja, aki azzal zsarolja a lányt, hogy elárulja az apjának a foglalkozását, ha nem szexel vele.

Nos, talán az egyetemi élet nem ennyire nehéz, de hallhattunk már ilyen esetekről, mikor lányok prostitúcióból próbáltak megélni, illetve ebből a pénzből fizették tanulmányaikat. A filmben végig jól érzékelhető a kiábrándultság, a keserűség, az életben való csalódottság. Egy elgondolkodtató európai dráma egy olyan lányról, aki csak boldog akart lenni.

Forrás: www.filmpalota.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kinocircus.blog.hu/api/trackback/id/tr585683205

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.