KinoCircus - A filmes blog

Mindenki életében eljön az a nap, mikor döntés elé áll: hogy nevezzük el a gyereket? Ez a kérdés gyakran torkollik vitába, az egyik fél merészebb nevet adna csöppségének, a másik viszont maradna egy hagyományos, konzervatívabb elnevezésnél. Ami viszont biztos, az Adolf keresztnév egy normális embernél nem játszik. Vincent viszont mégis előáll ezzel az ötlettel a barátai előtt…

A történet egy családi-baráti vacsorával kezdődik, mikor is Vincent nővére és annak férje meghívja az ifjú kispapát és kismamát magukhoz, valamint egy régi gyerekkori barátjukat, Claude-ot. Vincent felesége késik az estéről egy órát, így az újdonsült apuka kénytelen egyedül válaszolni a babával kapcsolatban feltett kérdésekre.

Ahogy kijelenti, hogy gyermeküket Adolphe-nak nevezik el, kitör a botrány. Ez addig fokozódik, hogy a végén már egymást sértegetik: kiderülnek múltbéli fájdalmak és jelenbéli titkok is, amik csak tovább növelik a feszültséget.

le-prenom-25-04-2012-15-g.jpg

Humoros film, tele konfliktussal, kicsit olyan, mintha mi is ott ülnénk és részesei lennénk ennek a vitának. A sztori Francoise-ék lakásán játszódik, a legtöbb jelenet pedig ezen is belül a nappaliban van, ez az elrendezés pedig egy színpadias benyomást kölcsönöz az egész filmnek.

A történet elején egy narrátor ismertet a nézővel minden egyes szereplőt; mindenkiről elmondja néhány szóban, hogy ki-kicsoda, mivel foglalkozik és, hogy kinek a rokona. Ez bár egy kicsit fárasztó, és csak remélni tudjuk először, hogy nem lesz végig ilyen a film (nem lesz!), de végül is ad egy alap hangulatot a sztorinak, illetve már előre tisztázza a karakterek mi voltját.

Egy jópofa belga-francia vígjáték 109 percben. Aki szereti a színházat, feltétlenül nézze meg!

Forrás: www.youtube.com, www.toutlecine.com

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kinocircus.blog.hu/api/trackback/id/tr415675642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.