KinoCircus - A filmes blog

magic_mike.jpg

A Magic Mike című amerikai vígjáték a napokban debütál a magyar mozikban. A munkamániájáról híres Steven Soderbergh rendezőnek sikerült ismét egy igen jó kis mozifilmmel előrukkolni. Sajnos ez az alkotás inkább a csajoknak való, hiszen a film férfi sztriptíztáncosokról szól, de természetesen fiúk is megnézhetik, ha másért nem, akkor azért, hogy mit kell tenniük, ha a kapcsolatukat kicsit fel akarnák pörgetni. 

A történet középpontjában Mike (Channing Tatum) sztripper szerepel. A férfi igen tehetséges a munkájában és másban is jeleskedik. Nagy álma, hogy egy saját vállalkozást nyisson, mivel imád bútorokat tervezni. De addig is csinálja, amihez nagyon ért: a nők szórakoztatását szolgálja. Éjszakánként fellép a Club Xquisite színpadán és lehengerlő táncos-vetkőzős műsorával sorra elcsavarja a hölgyemények fejét. Ő a legnépszerűbb fellépő és busásan kap dugipénzt is. Ebbe a forgatagba keveredik bele Mike cimborája, Adam (Alex Pettyfer) is, aki még csak 19 éves, de megtetszik neki ez a műfaj. Természetesen pikk-pakk belerázódik a vetkőző melóba, odavannak érte, így nem lesz nehéz beilleszkedni ebbe a bulizós, csajozós, könnyen pénzt szerzős világba. De az élet nem ilyen egyszerű, követünk el hibákat, könnyű a ló túlsó oldalára esni.

Mit is mondjak? Elég nehéz egy ilyen film után akármit is mondani. Na, jó talán sikerül egy-két mondatba foglalnom gondolataimat. Azon kívül, hogy a film tele van "pucér" félistenekkel, van mondanivalója. Ebben a munkában nem feltétlenül olyanok dolgoznak, akik felszínesek és csak a pénz és a csajok miatt csinálják, amit csinálnak. Jó, tudom a legtöbb olyan, de Mike-nak volt egy felsőbbrendű célja. Ő igenis azt akarta csinálni, amit szeretett, de sajnos nem olyan könnyű kiszakadni abból a világból, mint ahogy ő gondolta. Ki kell emeljem a szórakozóhely tulaját, Dallast alias Matthew McConaughey-t. Ki gondolta volna, hogy a "kis" Matthew, -aki általában szerelmes filmekben szerepelt, no de nagy alakításai is voltak vígjátékokban is (lásd: Trópusi Vihar)- képes csajokat is megszégyenítő módon a színpadon vonaglani egy szál tangában úgy, hogy kora ellenére is (mert azért már nem olyan fiatal) szexi. Természetesen a többi férfinemű színész iránt sincs ellenvetésem.

A főszereplő lány, Brooke (Cody Horn) kicsit idegesítő volt számomra. Ahogy beszélt és folyton csak aggodalmaskodott, de mire megenyhült, addigra a film is véget ért. Ő Adam nővérét alakítja és természetesen története összefonódik Mike-éval. Milyen meglepő. Szórakoztatóak a show-k, amiket a fiúk produkálnak és eszméletlen jól táncolnak. Ajánlom mindazoknak, akik szeretik a zenés-táncos-sztriptízes filmeket, megfűszerezve humorral. Na, így kimondva, ilyen filmet sem láttam még. Oké, oké...elsősorban csajoknak ajánlom. Gyönyörködjetek lányaim, gyönyörködjetek. Egy élmény lesz, ezt megígérhetem. Irány a mozi, jó szórakozást! Magic Mike gondoskodik róla.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kinocircus.blog.hu/api/trackback/id/tr254705214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.