KinoCircus - A filmes blog

martha_marcy_may_marlene_2.jpg

Martha (Elizabeth Olsen) egy fiatal lány, aki szinte teljesen magára maradt a nagy világban. Ellenpéldaként szolgált a "válogassuk meg a barátainkat" tanácsnak, mivel rossz társaságba keveredett. Ez a nagy "család", aki befogadta őt, eleinte nagyon segítőkész volt. Elhitették vele, hogy az az önfenntartó életmód, amit ők űznek a legjobb dolog a világon. De ahogy telt az idő Martha rájött, hogy ennek a közösségnek sötét titkai vannak.

A lány erőteljes agymosáson esett túl a már-már szektának nevezett csoport által, de még volt annyi lélekjelenléte, hogy megszökjön onnan. Rég nem látott nővérét kereste fel segítségül. Lucy (Sarah Paulson) Martha nővére, férjével együtt magukhoz vették a lányt. Mivel nagyon sokáig nem volt emberek között, ezért újra meg kellett tanulnia, mit szabad és mit nem. Testvére jól tudta, hogy valami nem stimmel vele, hiszen Martha hazudott hollétéről. Nehéz volt megküzdenie a beilleszkedéssel, s lassan kezdett rajta eluralkodni a paranoia is. Nem tudta elválasztani egymástól a képzeltet és a valóságot.

A Martha Marcy May Marlene 2011-es amerikai thriller nagyon jól bemutatja, hogy egy ilyen közösség milyen veszélyeket és torzult, beteges normákat rejt magában. Elszörnyülködtem jómagam is, hogy létezik ilyen a világon és sajnos vannak olyan emberek, akik képesek mindent megtenni csak azért, hogy tartozzanak valahová. A film képi világa, megjelenése, a színek mind kihangsúlyozzák a lány lelki világát, s az elferdült csoportosulás mindennapjait. Elizabeth Olsen nagyon jól játssza Martha szerepét, most láttam először az Olsen-ikrek testvérét szerepelni. A filmnek nem kicsit nyomasztó és felkavaró a hangulata, így csak azoknak ajánlom, akik szeretik a független, kicsit művészi alkotásokat.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kinocircus.blog.hu/api/trackback/id/tr394629938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.