KinoCircus - A filmes blog

friendship2.jpgKét évvel ezelőtt én is ott ültem a moziban, amikor  a Friendship! (Barátság) német filmet vetítették. Egy jó kis üde, mozgalmas vígjátékra számítottam. Elvárásaimat azonban túlszárnyalta, ugyanis nemcsak humoros, eseményekkel teli a film, hanem drámai pillanatokat is magában foglal.

1989-et írunk, Németországban is leomlik a vasfüggöny, David Hasselhof énekel a Brandenburgi kapunál, egész Berlin ünnepel. Veit (Friedrich Mücke) nagyon boldog, mert végre megnyílnak a határok és semmi sem áll az útjában, ugyanis San Fransisco-ba, a „világ legnyugatibb részére“ szeretne eljutni azzal a céllal, hogy megtalálja édesapját. Veit apja kiszökött az USA-ba, hátrahagyva családját. Minden évben kapott Veit a születésnapjára tőle egy képeslapot, amit San Francisco-ból adott fel.

A legjobb barátja, Tom (Matthias Schweighöfer) vele szeretne tartani, de mivel a megspórolt pénzük nem elég San Francisco-ig, ezért New York City-ig veszik meg a repülőjegyet. Angoltudásuk is elég gyatra…

friendship1.jpg

AMERIKA. Üdvözöljük a kapitalizmusban! A két jó barát kalandjai itt kezdődnek el. Trabik helyett trucks-ok, hamburgerek és felhőkarcolók. Ilyeneket még nem láttak, de abban sem volt még részük, ami ezután vár rájuk…

Ezt a jó kis roadmovie-t azoknak ajánlom, akik szeretik a mondanivalóval rendelkező vígjátékot, a könnyű, szórakoztató, klisékkel és érzelmekkel teli jeleneteket. Akik kíváncsiak arra, hogy milyen zűrökbe keveredik a két jó barát, de barátságuk mégis erős kapocs ahhoz, hogy együtt átvészeljék a legnehezebb helyzeteket.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kinocircus.blog.hu/api/trackback/id/tr674557853

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.