KinoCircus - A filmes blog

A Magányosok című film egy egészen kacskaringós történetet dolgoz fel, tele vidám és szomorú pillanatokkal, de a sztori zsenialitását mégis a teljesen abszurd helyzetek adják meg. Mindegyik szereplőnek van valamilyen dilije: az egyikük a folytonos marihuánázástól elfelejti, hogy van barátnője, de akad olyan ember is közöttük, aki annak ellenére, hogy sikeres orvos és családapa, a volt szerelméért bármire képes - akár még felgyújtani is azt.

bd8554bfc5_46365914_o2.jpg

Maga a sztori Prágában játszódik, a főszereplő pedig - véleményem szerint – nem azonosítható be egy konkrét személyre, hanem azt inkább mindig a jelenetek különböző szereplői adják meg, hiszen a film több cselekményszálon fut, más-más élethelyzetekből, szituációkból kaphatunk egy-egy szeletet.

Az összes szereplő egyenrangú. Nincsenek sarkalatos példák szegényekre és gazdagokra, „hétköznapi” embereket láthatunk. S míg a történetek párhuzamosan futnak, egy személy mégis összeköti őket: Robert által ismerik meg egymást a szereplők.

Az ő élete sem túl egyszerű, akárcsak a többieké. Robert egy utazási irodánál dolgozik, ahol azt a feladatot kapta, hogy japán turistáknak szervezzen egy olyan napot, amikor is cseh családok életébe kukkanthatnak bele. Természetesen az országra jó fényt akarnak vetni, ezért a cél egy idilli família bemutatása egy édes kutyával az élen… Ha pedig nincs eb, az sem túl nagy baj, majd az utazási iroda szerez nekik egyet kölcsönbe. Robert elvontsága a hazudozásnál és a nőfalásnál kezdődik. De szereti még megkavarni a dolgokat az emberek közt, valamint mások fájdalmát videóra venni.

Robert megismerkedik egy pultos lánnyal, Vesnaval. Ő nem rég költözött Skopjeből Prágába, mert úgy gondolja ez az a város, aminek a legmegfelelőbb a földje ahhoz, hogy az UFO-k landolni tudjanak.

Robert legjobb barátja Petr egy rádiós műsorvezető. Ő most szakított a barátnőjével, Hankaval. Így a bánatát műsoridőben éli ki, a lelkizésein kívül még hangulatromboló zenéket játszik le, illetve olyan anyák hangját, akik épp szidják a gyermeküket.

Hanka a szakítást máshogy éli meg. Dühöng a szülei abnormális viselkedésétől, akik japán turistákat fogadnak vacsora közben, hogy azok tanulmányozhassák őket. Aztán egy régi ismerőse pszichopata zaklatásai elől menekül, közben pedig összejön Ondrejjel, akinek évek óta nincs egy tiszta napja sem a drogoktól.

Vicces, és elgondolkodtató történet hűségről és szeretetről. Minden jó, ha a vége jó, nincs ez másképp ebben a filmben sem. Az elején összetört kapcsolatok és helyzetek a végén csak-csak rendeződnek, igaz már kicsit másképp.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kinocircus.blog.hu/api/trackback/id/tr496260095

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.