KinoCircus - A filmes blog

a_felhok_folott_3_meterrel_3.jpg

Lányok, akik odavannak a romantikus filmekért, hozzátok szólok vala! No, komolyra fordítom a szót. Valószínűleg kevesen vannak, akik ne ismernék ezt a filmet, de ha mégis akad köztük olyan, az olvassa végig A felhők fölött 3 méterrel (Tres metros sobre el cielo) c. filmről szóló cikkemet. 

Előre szólok, hogy ha van párod, akkor felejtsd el, hogy vele nézd meg ezt a filmet, ugyanis a pasiknak a szőr feláll a hátukon, hacsak egy hasonló típusú romantikus (szerintük nyálas) filmet kell megnézniük. Természetesen tisztelet a kivételnek. A szóban forgó alkotás spanyol rendezésű, de vetekszik amerikai társaival. Mivel, második része most megy a mozikban, úgy gondoltam, mindenkinek, aki a sztori szerelmese, érdemes most felfrissíteni emlékeiket a filmmel kapcsolatban. A folytatás címe: Tengo ganas de ti (Akarlak). A fanatikusok már megtekinthetik (bár rossz minőségben) spanyolul a filmet, de magyar feliratról még nem értesültünk. Erre még picit várni kell. De addig is lássuk, mi volt az első részben. 

A történet kicsit modern "Rómeó és Júlia" szagú, azzal az eltéréssel, hogy a fiú szülei nem voltak a kapcsolat ellen (már, ha egyáltalán tudtak róla). A film egyik főszereplője, H. (Mario Casas) egy jóképű, szimpatikus fiú, ámbár súlyos dühkezelési problémákkal szenved. Rossz nevű bandájával sem dicsekedhet, akikkel állandó jelleggel motorversenyeken tombolják ki magukat. Egyszer egy nap találkozik a fiatal Babival (María Valverde), aki gazdag családból származik. Két eltérő világ, valami mégis egyezik. A vonzalom, ami eleinte lehetetlennek látszódik, mégis megszületik közöttük. A románc tökéletes...egy ideig. A fiú bevezeti a lányt egy új környezetbe, megszabadítja eddigi merev, jól nevelt korlátaitól. Babi elkezd lecsúszni a lejtőn, aminek legfőképpen édesanyja nem örül. Hache-ra azonban a lány nem túl sok hatással van. Ámbár kevesebbet balhézik, mégis, ha begurul, nem tudja fékezni magát. Ezt Babi nem tudja tolerálni és számtalanszor kéri a fiút, hogy változzon meg a kedvéért. Az idilli szerelmet azonban egy másik történés is befolyásolja, bekövetkezik egy tragédia.

a_felhok_folott_3_meterrel_4.jpg

Természetesen tetszett a film, már csak eleve elrendelt alapon, hiszen én is nő vagyok. Furcsálltam azonban, hogy nem bőgtem a végén, mint akárki más tenné. Persze, elérzékenyültem, de nem tört ki belőlem az a várva várt érzelemhullám. Lehet azért, mert, mikor néztem a filmet, tudatomban volt, hogy létezik második rész is, amiben benne rejlik a megoldás szele. Színészi alakítással sem volt problémám, hiszen valljuk be lányok: Mario Casas ellen nem lehet felhozni egy rossz érvet sem. María Valverde is hihetően játszotta a megszeppent kislány szerepét. Szép látványvilág és minden olyan romantikus klisé megjelenik, ami kell egy ilyen filmben, csak azért, hogy olvadozzunk és csorogjon a nyálunk. Bónuszként beillesztem nektek a második rész trailerét magyar felirattal. Na, szerintetek mi lesz a vége?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kinocircus.blog.hu/api/trackback/id/tr784678165

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.