KinoCircus - A filmes blog

A Titanic Filmfesztiválon bemutatják A 237-es szoba című dokumentumfilmet, amely Stanley Kubrick kultikus Ragyogás című filmjét elemzi. Ha szeretnéd látni, játssz velünk, hogy jegyet nyerhess a vetítésre.

room237.jpg

A 237-es szoba Stanley Kubrick Ragyogás című filmjét elemzi egészen meglepő szemszögből. A filmben elbújtatott titkos kódok és rejtett üzenetek köré összeesküvés-elméletek szövevénye épül. Rodney Ascher rendező a rögeszméstől a paranoid tévképzetek megszállottjáig tartó skálán elhelyezkedő Kubrick-rajongók, -kritikusok és -filmelemzők burjánzó szubkultúrájáról rántja le a leplet bemutatván számos Ragyogás-értelmezésüket. A holokausztról szól? Az indiánok helyzetéről? Vagy Kubrick ekképp vallott arról, hogy részt vett a holdraszállás meghamisításában? Ascher keserű humorú, provokatív filmje tényeket és fikciókat vegyít szektásokkal és tudósokkal készített interjúiban, kaleidoszkópszerűen dekonstruálva Kubrick mai napig ellentmondásos klasszikusát. Forrás: http://www.titanicfilmfest.hu/2013/a-237-es-szoba

Ha szeretnéd megtekinteni A 237-es szoba című dokumentumfilmet a Puskin Mozi április 11-ei vetítésén, nem kell mást tenned, mint megválaszolni az alábbi kérdést, s a helyes választ a neveddel együtt elküldeni a kinocircus@gmail.com címre. A levél tárgya "A 237-es szoba" legyen.

Melyik filmet nem Stanley Kubrick rendezte?

A, 2001: Űrodüsszeia

B, A.I. - Mesterséges értelem

C, Tágra zárt szemek

A helyes megfejtést beküldők közül 1 játékost sorsolunk ki, akit meghívunk a Puskin Mozi Metropolis termébe április 11-én, csütörtökön 19 órakor kezdődő vetítésre.

A játék egyfordulós, ideje: 2013. március 30. - április 7. A sorsolásra 2013. április 8-án kerül sor.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kinocircus.blog.hu/api/trackback/id/tr455184335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.