KinoCircus - A filmes blog

cinema1.jpg

Az ördög Pradát visel

the_devil_wears_prada.jpg

Bár rétegfilm, és nem mindenki számára érthető a címben szereplő Prada szó sem, de még ezeket összevetve is, ezt a filmet nemcsak a Cosmopolitant olvasó huszonévesek fogják élvezni. Meryl Streep neve már sokatmondó és be kell vallanom egyik kedvenc karakterem tőle ez a szigorú, szókimondó néha egészen elmebetegnek mondható főszerkesztőnő, aki néha minden ok nélkül átgázol mások lelkén, ha arról van szó, hogy a divat hülyeség-e vagy létfontosságú dolog. Oscar jelölést kapott érte Meryl, bár ez tőle nem újdonság. :P

A másik főhős egy egyszerű halandó, nevezzük csak titkárnőnek, de a mindenes szó jobban illene rá. Állást kap egy színvonalas divatlapnál, melynek főszerkesztőjét (Meryl) a divatvilágban mindenhol elismerik és rettegik. A lány lót-fut intézkedik és közben a divat kegyetlen világa egyre jobban magába szippantja ezt a szolid, magára nem sokat adó lányt. Ez kicsit így ijesztően hangzik, de a humor sem marad el ebből a szépséges, néha persze viccesen ízléstelen ruhakölteményeket felvonultató filmből.

A készítők bátrak voltak, noha pontosan tudhatták, hogy ezen a filmen csak az "előképzettséggel" rendelkező nézők fognak igazán nagyokat derülni. Arra gondolok itt, hogy lehet, nem mindenki számára vicces, amikor a kis Mindenes lány megkérdezi, hogy: „Hogy betűzik azt, hogy Gabbana?"

Ajánlom mindenkinek, aki szereti a divatot, de azoknak is, akik szeretnének távol maradni ettől a világtól. Azok is nézzék meg akik kedvelik Mery Streepet, mert ebben a szerepben páratlan! A film üzenete, hogy csak azért mert a világ a külső értékekre figyel még nem szabad feladni a jellemünket, hogy olyanná válhassunk mint mindenki más! Ja, és megtanultam a filmből, hogy a kukoricalevestől lesz a narancsbőr! Ezt az információt mindenki tárolja el oda ahova akarja.

 

Burlesque

burlesque.jpg

Mondjon bárki, amit akar, de én nagyon mérges vagyok a debreceni mozikra, mert nem voltak képesek leadni ezt a filmet - megbélyegezték ily módon: "Ez biztos senkit nem érdekel!" Szerintem tévedtek, de ez már nem derül ki... Viszont, akik tudták, hogy kik játszanak a filmben, azok már akkor meg akarták nézni, mikor még csak a plakátot tették közkinccsé a készítők. Bár lehet, hogy magamból indulok ki, de egy, a Chicago musical világára emlékeztető díszlet valamint Cher és Christina Aguilera párosa hallatán kíváncsi voltam, milyen filmre számíthatok.

Jó kis zenés film, nem túl nagy és nem túl eredeti alapötlettel. Takarítás közben remek háttérzene, ínyenceknek remek pasi-mustrát ígér a film. (Nem tudom kinek mond valamit az a név, hogy Cam Gigandet, de egy pucér popsi látványa után úgy gondolom sokan rá fognak keresni a szőke szépfiúra.)

Na szóval: egyszer volt hol nem volt, volt egy lány Iowában, aki énekes-táncosnő szeretett volna lenni. (milyen eredeti...) A főszereplő Christina Aguilera nagyszerűen énekel a filmben és színésznek sem utolsó bár ez igazán csak akkor derül ki, ha eredeti hangon nézzük a filmet, bár Détár Enikő, aki Cher hangját kölcsönzi nagyon eltalálta a díva által alakított karakter hanghordozását.

Bár a film a jelenkorban játszódik mégis a Burlesque nevű club hangulata hatja át a filmet és repít minket a 20'as évek Hollywoodjába. Remek zenékre szép táncos lányok adják elő magukat úgy, hogy minden szó (és pislogás) nélkül végignézném bármelyik műsorszámukat, ha épp a Sunset Stripen járnék. A történet meg hogy máshogy érne véget: Egy véletlen folytán a lánynak Iowából bejött az élet. Boldogan él egy helyes királyfival és azóta is együtt dolgoznak egy nagyon vagány kis éjszakai klubban a Burlesqueben, ja, és Cher a főnökük! :D

A film tanulsága: Ha csaj vagy és ellopják minden pénzed menj el a mixer fiú ismerődhöz, akit két hete sem ismersz, mert hidd el meg fogja engedni, hogy a kanapéján aludj, még akkor is ha menyasszonya van. Lábjegyzet: Lehet, hogy csak akkor engedi meg, ha úgy nézel ki, mint Christina Algueira, hmm, de akkor biztos! ;)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kinocircus.blog.hu/api/trackback/id/tr524787700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.