KinoCircus - A filmes blog

modern_times4.jpg

A filmtörténet tele van nagy pillanatokkal. Ebben a rovatunkban legendás filmek klasszikussá vált jelenetére hívjuk fel a figyelmet! Nézz és láss!

A mostani klasszikus jelenetek a tánc köré köthetők. Legendás táncjeleneteket láthattok, amelyek hol viccesek, hol felemelőek, néhol pedig paródia. Van, aki forrón szereti; Dirty Dancing-Piszkos tánc; Ponyvaregény

Van, aki forrón szereti (Some Like It Hot-1959) 

Billy Wilder szenzációs vígjátéka méltán lett világhírű, hiszen Jack Lemmon és Tony Curtis parádésan játszik benne. Két lebujzenészt alakítanak, akik belekeverednek a 30-as évek chicagói maffiabandák háborújába, ugyanis szemtanúi lesznek egy gyilkosságnak. Uccu neki menekülniük kell, s egy Floridába tartó leányzenekarban húzzák meg magukat két, konzervatív hölgynek kiadva magukat. Jerry/Daphne azonban megtetszik a helyi milliárdos "öregecske dandynek". Addig ostromolja Osgood, a milliárdos, míg el nem viszi étterembe és egy forró tangót is járnak, amelyet egész éjjel ropnak. Figyeljétek csak!

Dirty Dancing-Piszkos tánc (1988)

Lehet ezt "csajos filmnek" is tekinteni, de az biztos, hogy ez a finálébeli táncjelenet izzik a gyengédségtől, erotikától és nem mellékesen a ritmustól. A tánctanár és a tanítvány egymásra talál. S Partick Swayze hihetetlen jó ritmusérzékkel tudja majd táncra perdíteni az egész nézőközönséget. A Time of my Life című szám pedig örök slágerré vált.

Ponyvaregény (Pulpfiction-1994)

Quentin Tarantino filmjének több jelenete is klasszikussá vált. Vincent Vega (John Travolta) és Mia Wallace (Uma Turman) táncmozdulatait számos bulizó fiatal, öreg utánozta. Travolta önmaga paródiáját is adta, hiszen ebben a jelenetben kissé meghízva bohóckodik a táncparketten, míg a Grease-ben, vagy a Szombat esti lázban profin adta elő magát, 20 kilóval könnyebben. Talán erre mégis többen emlékeznek. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kinocircus.blog.hu/api/trackback/id/tr234747290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.