KinoCircus - A filmes blog

modern_times4.jpg

A filmtörténet tele van nagy pillanatokkal. Ebben a rovatunkban legendás filmek klasszikussá vált jelenetére hívjuk fel a figyelmet! Nézz és láss!  

Piszkos Harry (Dirty Harry - 1971): Piszkos Harry és az elhíresült "töltényszámolgatós" "Do You feel lucky" jelenet, amely talán felér egy "Magnum" reklámmal is. Igazi cinikus zsarumozi 5 részben az élő legendával, Clint Eastwooddal. Kötelező darab!

Gattaca (Gattaca - 1997): Elérni a lehetetlent és soha sem feladni a vágyainkat. Röviden ez jellemzi ezt a filmet, ami érdekes történetével, feszes hangulatával, utópisztikus, de 60-as éveket idéző hangulatával a géntudomány sötét jövőjét vetíti előre. Pazar színészi alakítások jellemzik Ethan Hawke, Uma Thurman, és Jude Law-nak köszönhetően. Egy igazi meghatározó mozi, fantasztikus zenei aláfestéssel. -"Sose láttam olyan tisztán, hogy milyen messze vagyok a célomtól, mint amikor ott álltam előtte..."

A pokol konyhája (State of Grace - 1990): A pajkos tinédzser évek után visszatér a régi barátok közé, de már mint zsaru és erről ők mit sem sejtenek. Ez egy kevésbe ismert film, pedig vígan megállja a helyét a nagy gengszterfilmek között (Nagymenők, Casino, stb....). Gary Oldman itt is brillíroz mint általában, de itt a kissé őrült öcsikét játssza Ed Harris oldalán, és mint az igazi jó barát Sean Pennel karöltve. A maffiafilmek kedvelői tutira meg lesznek elégedve ezzel a produkcióval.

by: Josh

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kinocircus.blog.hu/api/trackback/id/tr694608327

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Való 2012.07.01. 16:03:40

Nagyon jó válogatás! :)